دكتر پیرحسین کولیوند روز سه شنه درنشست خبری چهارمین گردهمایی بین المللی ایمنی راه و دومین گردهمایی بین المللی تروما در جمع خبرنگاران این مطلب را عنوان کرد.
کولیوند گفت: امروزه خطرات ناشی از تصادفات و تروما نسل جوان را تهدید می کند بطوری که میانگین سنی آنها 18 تا 49 سال است و در واقع 57 تا 60 درصد افرادی که دچار تروما می شود را جوانان تشکیل می دهند.
کولیوند با بیان اینکه سرمایه ونیروی جوانی خوبی را با حوادث از دست می دهیم، اظهار داشت: از نظر مادی نیز سالانه بیش از 170 میلیارد تومان هزینه غرامت وخسارت های ناشی از حوادث وتروما است.
مدیرداخلی بیمارستان تخصصی وفوق تخصصی خاتم الانبیاء گفت: از آنجا که حدود 50 درصد ازفوتی های ما از حوادث جاده ای از زمان وقوع تصادف تا رسیدن به بیمارستان رخ می دهد گفت: باید یکی از مسایل مهم ما درکاهش خسارات ناشی از ضربات کوتاه شدن زمان امداد رسانی به مجروحان باشد.
وی افزود اکثر حوادث رانندگی در کشور ما درفاصله 20 تا 30 کلیومتری شهرهای بزرگ رخ می دهد در این زمینه فرهنگ سازی آموزش وکمک دستگاه های اجرایی مختلف می تواند تاثیر گذار باشد بطوری که آمار کشته شدگان سال جاری 3/6 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
** قانون تروما به اجرا درنیامده است
کولیوند گفت: با وجود تصویب قانون تروما در سال 63 در مجلس شورای اسلامی اما این قانون در به اجرا درنیامده است به طوری که اکنون کشور ایران تیم تخصصی تروما ندارد.
,وی با بیان اینکه در ایران رشته تخصصی تروما وجود ندارد، افزود: داشتن این رشته تخصصی می تواند در راستای کاهش خسارات و تلفات ناشی از تصادفات بسیار موثر باشد به همین منظور شخص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که بسیار فعال و آینده نگر است می تواند نسبت به عملیاتی شدن این موضوع اقدام کند تا قانون تروما عملیاتی شود.
**کاهش خسارات ناشی از تصادفات کمک به موضوع اقتصاد مقاومتی
مدیر داخلی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتم الانبیا (ص) گفت: از آنجا که یکی از فرمایشات رهبر معضم انقلاب اسلامی موضوع اقتصاد مقاومتی است، انجام دادن اقدامات اساسی جهت کاهش میزان تلفات و خسارات ناشی از تصادفات رانندگی می تواند به موضوع اقتصاد مقاومتی کمک کند.
وی تصریح کرد: در راستای فرامین رهبر و سیاست های بنیاد شهید و امور ایثارگران، دو گردهمایی بین المللی ایمنی راه و گردهمایی نوروتروما با همکاری مرکز تحقیقات علوم اعصاب، بیمارستان خاتم الانبیا (ص) و پلیس راهور به مدت سه روز برگزار می شود.
**تکلیف بیمارستان ها فقط درمان نیست
کولیوند با بیان اینکه تکلیف بیمارستان ها فقط درمان نیست، اظهار داشت: باید موضوع پیشگیری و آموزش نیز مدنظر قرار گیرد تا بتوان از راه ارائه آموزش به مردم، خسارات ناشی از تصادفات و تروماها را کاهش دهیم.
مدیر داخلی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتم الانبیا (ص) ادامه داد: معتقدیم یکی از مسائل مهم در کاهش خسارات ناشی از ضربات تصادفات و تروما، کوتاه شدن زمان امدادرسانی، آموزش و فرهنگ سازی است که باید در این زمینه بیشتر توجه شود.
وی اضافه کرد: 20 صاحبنظر در عرصه تروما از کشورهای مختلف جهان نیز در این گردهمایی سه روز حضور خواهند داشت.