"الهي هب لي كمال الانقطاع اليك و انر ابصار قلوبنا بضياء نظرها اليك،حتي تخرق ابصار القلوب حجب النور فتصل الي معدن العظمه و تصير ارواحنا معلقه بعز قدسك" بخشي از مناجات شعبانيه.
"معبود من، موهبت گسستن از همه و پيوستن به خود را به من ببخش و ديدگان جان هاي ما را با فروغ نگاهي كه به تو مي افكنند، روشني بخش تا آنگاه كه ديدگان جان ها پرده هاي نور را بردرند و به سرچشمه بزرگواري بار يابند و جان هامان به شكوه قدس تو در آويزند".
ماه مبارك شعبان هنگامه اي است بس ارجمند كه پيامبرگرامي اسلام حضرت محمد(ص)آن را ويژه خود برشمرده است و كساني را كه در اين ماه به پاك زيستي و عبادت و ذكر روي آورند، يار حقيقي خود دانسته اند.
در اين ماه روزه داشتن شريف ترين كارهاست، كاري كه پيشوايان ما همواره به آن پايبند بودند و آن را توبه راستين مي شمردند.
پيامبر محبوب ما روزه اين ماه را با روزه ماه رمضان پيوند مي داد و همه روزهايش را روزه مي داشت.
شعباني ديگر در راه است و فرصتي مناسب براي بهره گيري بيشتر از نعمت هاي معنوي و مادي خداوند.
نامگذاري اين ماه نيز از همين روست، يعني درآن، نعمت هاي الهي شعبه شعبه و افزون افزون، بربندگان نثار مي شوند وكارهاي نيك همچون شاخساران پر بروبار، ثمرات ارجمند و فراوان مي دهند.
از با ارزش ترين اعمال ماه شعبان صدقه دادن به نيازمندان و گذشت نسبت به بندگان خداوند است.
در ايام شعبانيه در گوشه گوشه پايتخت ايران اسلامي بوي ياس به مشام مي رسد، شادي هاي زندگي دنيوي در زيباترين روزهاي آسماني با هلهله كروبيان در هم آميخته و فضاي پرشوري بر جامعه حكمفرما مي شود.
تهران اين روزها با همه روزها و شب هاي گذشته خود متفاوت است، لبخند در چشمان همه شهروندان لانه مي كند.
آذين بستن كوي و برزن، پخش شيريني و شكلات در بين مردم و تعيين مراسم پيوند مقدس زناشويي در اين شب ها و روزها نشانه هايي از "شادي ايراني" است كه در تلفيق با "شادي هاي مذهبي" رنگ و بوي خاصي به خود مي گيرد اما از ديگر نعمت هاي بيكران خداوند رحمان در اين ماه كه با هيچ مقياسي قابل سنجش نيست، ميلاد بزرگاني است كه وجود آنان براي زمينيان مايه خير و بركت و هديه اي بس گرانقدر است.
ايام شعبانيه نقطه عطف تاريخ انسانيت است، زاد روز مرداني است كه شكوه و جبروت عرش را با قدوم خود به دنياي پست و خاكي هديه آوردند.
با طلوع ماه شعبان المعظم جهان اسلام شاهد درخشش سومين ستاره تابناك آسمان امامت است؛ سالروز ولادت با سعادت امام حسين (ع) روز پاسدار نامگذاري شده و همه ساله در ايران اسلامي اين روز بزرگ با برگزاري آيين هاي باشكوه گرامي داشته مي شود.
سوم شعبان سال چهارم هجري يادآور ميلاد بزرگ مردي است كه با حماسه كربلا اسطوره مقاومت و پاسداري شد.
سالروز ولادت خجسته امام سوم شيعيان روز دلاور مرداني است كه با ماموريت خطير پاسداري از احكام خدا و جانفشاني در راه تحقق اسلام ناب محمدي (ص) در تداوم نهضت حسيني ملت ايران، به امام حسين (ع) اقتدا كردند.
پاسداران، رزمندگان و مدافعان هشت سال دفاع مقدس طي اين سال ها، آلام و جراحت هاي ناشي از بمب هاي شيميايي و تلخي تركش هاي ميدان نبرد را در مقابل حلاوت زيارت بارگاه ملكوتي سالار شهيدان(ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) بزرگ پرچمدار دشت خونين كربلا، تحمل كرده و مي كنند.
چهارم شعبان سالروز ولادت علمدار كربلا و روز جانباز است، علمداري كه در صحراي كربلا يك لحظه از يار خود جدا نشد و تا آخرين لحظه بعداز اهداي اعضاي بدنش، جان مباركش را نيز تقديم كرد.
به پاس جانبازي حضرت ابوالفضل (ع)، تجليل از مقام والاي جانبازان وظيفه اي همگاني است، چرا كه در طول دفاع مقدس اگر از خود گذشتگي جانبازان نبود، امروز ما نمي توانستيم براحتي زندگي كنيم، همه ما مديون ايثار اين افراد توانمند هستيم، آناني كه با اهداي عضوي يا بخشي از بدنشان تحمل درد و رنج را به جان خريدند تا ايران اسلامي در آرامش و آسايش باشد.
امام سجاد (ع) نيز در روز جمعه چهارم شعبان سال 38 هجري قمري در مدينه چشم به جهان گشود.
پدرش حضرت اباعبدالله الحسين سيدالشهدا (ع) و مادرش شهربانو دختر يزدگرد سوم پادشاه ايران بود.
دوران نوجواني و جواني اين امام همام همزمان با دوران امامت عمويش امام حسن مجتبي (ع) و ناراحتي ها و فشارهايي بود كه از ناحيه معاويه بر او و اهل بيت وارد مي شد.
از امام چهارم آثار ارزنده اي برجاي مانده كه به اين وسيله به نشر معارف اسلام و بيداري مردم اقدام نمود و از جمله آنها مي توان به صحيفه سجاديه اشاره كرد.
و سرانجام شب پانزدهم ماه شعبان كه در سحرگاهش امام مهدي (عج) جهان را به نور وجود خويش روشن فرمود، از بهترين و بركت بارترين هنگامه هاي سال است و به تعبير امام باقر (ع) برترين شب پس از شب قدر است.
امروز چهارشنبه 30 ارديبهشت ماه يكهزار و سيصد و نود و چهار مصادف با نخستين روز ماه مبارك شعبان المعظم سال يكهزار و چهارصد و سي و شش هجري قمري است.
از: فرهاد شرف پور
مشاور رسانه اي و تبليغات بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتم الانبیاء(ص)
1394/02/30 - 15:12